• Carreres @ ICFO

 • EXCEL·LÈNCIA EN RH

 • Seguretat i salut

 • LA VIDA A L'ICFO

 • Posicions i Beques

Carreres @ ICFO

Com a institució, l'ICFO intenta ser un recurs per a la ciència, la tecnologia i el talent, i proporcionar als investigadors de l'ICFO capacitats úniques per esdevenir futurs líders reeixits i independents, tant en el món acadèmic com industrial. L'ICFO ofereix instal·lacions d'avantguarda, un estimulant entorn internacional i interdisciplinari, així com una formació d'alt nivell i un ampli suport administratiu per a investigadors nacionals i internacionals, amb diferents nivells de carrera, amb formació en disciplines científiques relacionades amb l'Òptica i la Fotònica i les seves aplicacions en Física, Enginyeria, Matemàtiques, Química i Biologia.

Els investigadors de l'ICFO reben assessorament sobre la seva carrera professional mentre estan a l'ICFO i es beneficien de les nombroses associacions que l'ICFO manté amb el món acadèmic i industrial. El sòlid Programa de Relacions Empresarials de l'ICFO i una àmplia xarxa de socis internacionals són testimoni de la importància estratègica que l'Institut concedeix a mantenir estrets vincles amb el món industrial.

Els investigadors de l'ICFO són reclutats per portar a terme un projecte d'investigació en el marc de programes a mig i llarg termini, d'acord amb les normes regionals i nacionals i d'acord amb els requisits de la Carta europea de l'investigador i el Codi de conducta per la contractació d'investigadors, adoptats per part de la Comissió Europea com una recomanació als Estats Membres en 2005 amb l'objectiu de millorar les condicions de treball i assegurar carreres d'investigació atractives dins l'Espai Europeu de recerca.

Al final del seu projecte de recerca, s'encoratja als ICFOnians a continuar la seva carrera en altres institucions reconegudes internacionalment o en la indústria. En deixar l'ICFO segueixen confiant en una sòlida Xarxa d'Antics Alumnes, un recurs per crear noves oportunitats, connectant els ICFOnians i Antics Alumnes de l'ICFO per tot el món.

Perfils i posicions d'investigació de l'ICFO

 • Us agradaria fer una estada / període de pràctiques de curta durada o projecte final en l'àmbit dels seus estudis de pregrau o postgrau?

  'ICFO dóna la benvinguda a estudiants d'universitats nacionals o internacionals que s'associen amb l'ICFO per un període de temps limitat a efectes de formació, realitzant projectes d'investigació. En l'àmbit del Programa ICFO Young Minds, als estudiants seleccionats se'ls dóna l'oportunitat de participar en la rica vida científica de l'ICFO i de beneficiar-se de l'experiència dels investigadors de l'ICFO. Els estudiants estan integrats en un grup de l'ICFO i realitzen les seves activitats sota la supervisió del líder del grup corresponent.

  Si esteu interessat en aquestes oportunitats, visiteu la nostra pàgina d'Ocupació i Beques i presenteu la sol·licitud corresponent.

 • Voleu obtenir un doctorat?

  L'ICFO, en col·laboració amb la Universitat Tècnica de Catalunya-Barcelona Tech, ofereix la possibilitat de realitzar un programa de doctorat en els temes de recerca dels Grups de Recerca de l'institut. Les sol·licituds de matriculació en aquest programa de doctorat han de canalitzar-se a través de la sol·licitud de beques de doctorat, a disposició d'estudiants internacionals destacats de postgrau. Els estudiants de doctorat de l'ICFO estan integrats en un grup de l'ICFO i realitzen els seus estudis sota la supervisió del líder del grup corresponent.

  Si esteu interessat en oportunitats per a estudiants de doctorat, visiteu la nostra pàgina d'Ocupació i Beques i presenteu la sol·licitud corresponent.

 • Us agradaria participar en un projecte industrial?

  Els enginyers d'investigació de l'ICFO realitzen activitats tècniques avançades associades amb un projecte extern, com ara projectes d'orientació industrial. La durada del contracte està limitada per la durada del projecte extern. Els enginyers d'investigació de l'ICFO poden tenir diferents títols acadèmics, com enginyeria o doctorat.

  Els enginyers d'investigació de l'ICFO estan integrats en un grup i duen a terme les seves activitats sota la supervisió del líder del grup corresponent.

  Si esteu interessat en realitzar tasques d'enginyeria d'investigació, visiteu la nostra pàgina d'Ocupació i Beques i presenteu la sol·licitud corresponent.

 • Us agradaria realitzar una investigació postdoctorat?

  La investigació postdoctorat a l'ICFO millora la formació científica després de completar el doctorat. Els contractes poden durar diversos anys. Els investigadors postdoctorat de l'ICFO poden ser designats becaris d'investigació o investigadors postdoctorat, depenent de la seva antiguitat científica, experiència o necessitats del projecte. Els investigadors postdoctorat de l'ICFO estan integrats en un grup i realitzen les seves activitats sota la supervisió del líder del grup corresponent. Els investigadors postdoctorat de l'ICFO solen ocupar llocs en altres institucions acadèmiques o en la indústria després de completar la seva tasca a l'ICFO.

  Si esteu interessat en continuar la seva carrera de recerca com postdoctorat a l'ICFO, visiteu la nostra pàgina d'Ocupació i Beques i presenteu la sol·licitud corresponent.

 • Us agradaria dirigir el vostre propi grup de recerca?

  Els líders de grup de l'ICFO, o els professors de l'ICFO, poden ser titulars o aspirants. Lideren un equip d'investigació i gaudeixen de plena autonomia científica i pressupostària.

  Si esteu interessat en aquestes oportunitats, visiteu la nostra pàgina d'Ocupació i Beques i presenteu la sol·licitud corresponent.

 • Us agradaria treballar en una de les unitats administratives o tècniques de ICFO?

  L'ICFO compta amb un equip específic de persones que treballen en unitats administratives i tècniques que donen suport als investigadors de l'ICFO i gestionen la vida quotidiana de l'ICFO. Busquem individus diversificats amb excel·lents habilitats d'organització, planificació i comunicació. Valorem molt la predisposició a aprendre, així com una actitud que demostri un fort desig de creixement personal i desenvolupament professional. Cal esperar que els ICFOnians col·laborin bé amb un equip internacional i interdisciplinari per al compliment de la missió de l'ICFO.

  Si esteu interessat en aquestes oportunitats, visiteu la nostra pàgina d'Ocupació i Beques i presenteu la sol·licitud corresponent.

Are you interested in a position @ ICFO?
Visit our Job Openings and Fellowships or contact ICFO's Human Resources and Education Unit Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

EXCEL·LÈNCIA en RECURSOS HUMANS

L'ICFO s'esforça per oferir als seus investigadors i personal les millors condicions per treballar i potenciar la seva carrera. Això es reflecteix en el fet que els investigadors són nomenats d'acord amb les normes regionals i nacionals i seguint els requisits de la Carta europea de l'investigador i el Codi de conducta per a la contractació d'investigadors, adoptats per la Comissió Europea com a recomanació als Estats Membres en 2005.

L'ICFO dóna el seu ferm suport a la Carta i el Codi, oficialment des del gener de 2014. Posteriorment, es va crear un Comitè Central per a realitzar una anàlisi interna, en el qual participen actors clau i que segueix les recomanacions de la UE, per establir un marc i un pla d'acció detallat per a la Implementació de l'Estratègia de Recursos Humans per a la Recerca (HRS4R) a l'ICFO. El Comitè Central és responsable de l'avaluació i el seguiment de la implementació del Pla d'Acció HRS4R.

Es van definir els següents objectius estratègics:

 • Millora contínua del cicle de vida de reclutament i contractació.
 • Millora contínua del Pla de Desenvolupament Professional.
 • Millora contínua de les Bones Pràctiques en Recerca.
 • Millora contínua de l'entorn d'investigació.
 • Millora contínua dels canals d'informació i dels fluxos de treball administratiu

Consulteu aquí el Pla d’Acció per a la implementació de la segona fase del HRS4R a l'ICFO

Consulteu aquí el Pla d’Acció per a la renovació del HRS4R a l'ICFO

 

 

 

ICFO està compromès amb l'avanç continu de rigorosos protocols interns de seguretat, amb sòlids programes de seguretat personal i prevenció de lesions, promoció del benestar, i compliment de les regulacions del medi ambient, salut i seguretat aplicables.

ICFO realitza tots els esforços raonables per a: promoure la seguretat personal i ocupacional del personal i els visitants; proporcionar informació sobre perills potencials; identificar i corregir els perills potencials per a la salut i la seguretat; realitzar activitats sobre els impactes mediambientals associats amb les activitats de recerca; i mantenir un programa de gestió d'emergències basat en el risc, inspirat en les millors pràctiques internacionals.

L'institut compta amb un sistema de Gestió de la Salut i la Seguretat Laboral que estableix un procés de millora contínua que requereix la participació, cooperació i compromís de tot el personal de l’ICFO per a buscar constantment formes  de millorar les condicions de treball. El sistema està totalment alineat amb els estàndards de seguretat establerts per les directives de la UE i les regulacions nacionals. Inclou un Manual de Seguretat que estableix les responsabilitats de tot el personal de L’ICFO en relació a la matèria i estableix els procediments que regeixen els requisits a aplicar en les diferents instàncies i circumstàncies.

L'ICFO ofereix formació obligatòria en seguretat a tot el personal en arribar a l'institut i, en cas que sigui necessari, posa a la disposició de col·laboradors i proveïdors externs la seva Política de Seguretat i Salut.

 

L'ICFO va ser concebut com un lloc on investigadors altament motivats i especialitzats tinguessin els recursos, tant en termes d'equipament avançat com de capital humà, per a realitzar investigacions al més alt nivell internacional. Dins de l'ICFO la vida és l'impuls per a una comprensió científica més profunda que només es pot aconseguir mitjançant la dedicació, l'esforç, fent preguntes i experimentant amb nous conceptes i idees. El factor d'impacte científic de l'ICFO és alt i hi ha una gran ambició per publicar troballes originals.

QUI TREBALLA A L'ICFO: Els ICFOnians són estudiants de postgrau, estudiants de doctorat, enginyers d'investigació, investigadors postdoctorat de nivell intermedi i superior, professors titulars i un equip de professionals de suport tècnic i de gestió que treballen per aconseguir l'objectiu comú de avançar en la ciència de la llum. L'ambient és internacional, jove, dinàmic, ple d'energia i creativitat.

UN ENTORN DE TREBALL COL·LABORATIU: Malgrat, o potser a causa dels ambiciosos objectius dels ICFOnians, a l'ICFO impera l'esperit de col·laboració. Se celebren els èxits personals i professionals. Es fomenta la interacció entre els equips d'investigació, així com amb altres àrees de la institució. La interacció no només promou la fertilització creuada d'idees, sinó que també ajuda a enfortir la xarxa de l'ICFO i a crear un lloc motivador i estimulant per treballar.

FORA DEL LABORATORI: Gràcies a la seva situació a la vora del Mediterrani, així com a la cultura, art i comerç de Catalunya, Barcelona és una de les ciutats més habitables d'Europa. De la mateixa manera que es garanteix que l'ambient de treball sigui propici per a la investigació altament productiva, la institució també dóna suport per l'adaptació a la zona i la integració en la comunitat de l'ICFO.

Estudi d'idiomes: L'idioma comú dins l'ICFO és l'anglès, tot i que els idiomes locals són el català i l'espanyol. La formació lingüística (castellà, català o anglès) que s'ofereix a l'ICFO ajuda als ICFOnians a desenvolupar i reforçar les capacitats de comunicació.

Vida social: El fort sentit de comunitat s'estén més enllà de l'àmbit de la investigació i es veu reforçat per les activitats socials organitzades al llarg de l'any. Les excursions en grup, com el cap de setmana d'esquí o l'esdeveniment de ciclisme de primavera, són una excel·lent oportunitat per conèixer col·legues en un ambient relaxat. Altres esdeveniments, com el Festival Internacional de Gastronomia, el Campionat de Futbolí i la Calçotada, combinen tradicions locals i internacionals i també fomenten la interacció positiva dins dels equips de recerca i entre ells, així com amb altres àrees de la institució. La direcció de l'ICFO així com el ICONS (Organització de l'ICFO i Xarxa d'Alumnes) tenen un paper actiu en l'organització de les activitats socials.

Research work in laboratories and out
Research work in laboratories and out
All ICFO celebrates a successful PhD thesis defense
All ICFO celebrates a successful PhD thesis…
ICFOnians share science with the community
ICFOnians share science with the community
Sant Jordi @ICFO: a book and a rose
Sant Jordi @ICFO: a book and a rose
Traditional ICFO Calçotada
Traditional ICFO Calçotada
ICFOnians share with Highschool teachers
ICFOnians share with Highschool teachers
Annual ICFO Futbolin Championship
Annual ICFO Futbolin Championship
ICFOcycling trip through L’Estartit (Girona)
ICFOcycling trip through L’Estartit (Girona)
Informal meeting with high profile guests
Informal meeting with high profile guests
ICFO Outing: kayaking in Medes (Girona)
ICFO Outing: kayaking in Medes (Girona)
Lunch on the ICFO ground
Lunch on the ICFO ground

ICFO has a separate website to manage our Job openings. Please follow the link to browse the current Openings and to apply to the one that better suits you.

We hope to read from you soon!